Onze Visie

Muziek is een bijzondere taal. Een taal zonder grenzen die mensen verbindt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij kinderen het leren musiceren een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van sociale, cognitieve en motorische vaardigheden. En, niet in de laatste plaats, (samen) muziek maken is natuurlijk gewoon leuk om te doen! Kortom, genoeg redenen voor ons om muziekonderwijs een belangrijke zaak te vinden.

wie zijn wij?

We zijn gevestigd in Theater Koningshof en organiseren van daaruit muziekonderwijs waarmee we jong en oud in  Maassluis willen inspireren om zelf te (leren) musiceren. Ons motto is niet voor niets ‘Ontdek jouw muziek!’. Wij richten ons op alle leeftijden en doelgroepen. We zijn een samenwerkingsplatform voor muziekonderwijs en ontvangen daarvoor subsidie van de gemeente Maassluis. Wij werken daarbij graag samen met de muziekverenigingen en culturele en maatschappelijke organisaties , onder andere bij het organiseren van diverse culturele evenementen in de stad.

De muziekschool staat onder leiding van Han Remmerswaal en Tamara Zonnenberg.

OFO00311

Han Remmerswaal

DIRECTeur

Muziek is voor mij een taal die bij het ‘gewone’ mens zijn hoort en muziek maken is zeker niet alleen weggelegd voor mensen met een bijzonder talent. We leren toch ook allemaal rekenen en schrijven? In ieder mens zit muziek!

Het is dan ook een voorrecht om vanuit mijn functie bij Muziek@Maassluis bezig te kunnen zijn met het inspireren tot en faciliteren van muziekeducatie in onze stad.

Heb je zelf wensen of ideeën voor muziekeducatie in Maassluis? Dan ontvang ik graag je bericht op: han.remmerswaal@muziekatmaassluis.nl 

2020 GSR_Siemworks-680

Tamara Zonnenberg

Manager Cursistenadministratie & Publiciteit

Ik houd van muziek en ik houd ervan om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Muziek is daarin ongelofelijk belangrijk. Het is een taal waarmee je kunt communiceren, maar het is ook een manier om naar elkaar te luisteren, om ruimte te bieden aan de ander. Ik vind het daarom heel mooi dat ik een steentje bij mag dragen aan het muziekonderwijs in Maassluis!

Je kunt bij mij terecht met vragen over aanmelden en facturatie, publiciteit en evenementen. Je kunt e-mailen naar: tamara@muziekatmaassluis.nl

Het bestuur

Het bestuur van Muziek @Maassluis bestaat uit:

  1. Edith Boekestijn , voorzitter
  2. Jennifer Poot-Honek, secretaris
  3. Frank Schrijvershof, penningmeester