Gershwin presentatie

Terugblik muziekproject ‘De geheime sleutel van Gershwin’

Circa 900 leerlingen bezochten afgelopen vrijdag de Immanuelkerk voor een unieke muzikale kennismaking met de grote Amerikaanse componist George Gershwin. 

Twee acteurs speelde het verhaal van een krantenjongen die de beroemde componist tegenkwam. Er ontwikkelt zich een hechte vriendschap tussen die twee en samen
verkennen ze de enorme smeltkroes van de Amerikaanse muziek en vinden ze de sleutel waarmee de krantenjongen zijn eigen muzikale talenten weet te ontsluiten.

Onderwijl speelde het voltallige symfonieorkest RBO Sinfonia onder leiding van dirigent Hans Leenders, op prachtige wijze een scala aan composities van Gershwin, inclusief het indrukwekkende ‘Rhapsody in Blue, waarmee de voorstelling werd afgesloten.

Wat een feest om dit met eigen ogen en oren te mogen beleven! Wat was het mooi en wat waren de kinderen enthousiast! Met dank aan de gemeente Maassluis die dit financieel mede mogelijk maakte. Wij hopen nog vaak zoiets te mogen organiseren.

Dit project is georganiseerd door de Stichting Educatieve Orkestprojecten in samenwerking met Muziek@Maassluis. Keer op keer blijkt uit onderzoek hoe belangrijk muziekles is voor de ontwikkeling van kinderen. Het leren bespelen van een instrument:

  • bevordert de cognintieve en motorische ontwikkeling
  • traint de sociale vaardigheden
  • stimuleert discipline en geduld
  • verhoogt het zelfvertrouwen

Het doel van dit project is om alle kinderen live kennis te laten maken met de verschillende muziekinstrumenten en om een echt symfonieorkest te zien musiceren.

Deel deze informatie