1

Schoolorkest op IKC De Kindertuin

Op initiatief van IKC De Kindertuin is er een muziekproject op school van start gegaan. Een fantastisch idee, want muziek zorgt voor creativiteit, ontspanning en verbondenheid. Muziek laat kinderen hun talenten ontdekken.

Vanaf het najaar 2023 volgen kinderen van De Kindertuin muzieklessen bij Muziek@Maassluis, waarvan er 15 zijn doorgestroomd naar het Schoolorkest. Hoewel ze nog maar net les hebben kun je direct al beginnen met samenspelen. Het is namelijk al een hele kunst om precies tegelijkertijd te starten en te stoppen met spelen. Je moet goed opletten op de juf en ook nog naar je noten kijken op de lessenaar.

Ellen van den Berg begeleidt dit kersverse orkestje en doet dat met verve! De ene leerling moet gerustgesteld worden, de andere moet bij de les blijven en weer een andere weet eigenlijk zeker dat juf Ellen zicht vergist in het lezen van de noten. Ellen weet het allemaal op te lossen en er een muzikaal geheel van te maken. En wat is het dan gaaf om al die blije geconcentreerde gezichten te zien!

Tijdens de Open Dag van Muziek@Maassluis op zaterdag 15 juni komen ze in Theater Koningshof een optreden verzorgen. Zo kunnen ze laten zien wat ze geoefend hebben de afgelopen weken. We kijken er naar uit om hen te zien spelen.

Deel deze informatie