Ole3

Ole Nuijten

Ik heb altijd al een instrument willen bespelen en ben op mijn achtste begonnen met proeflessen gitaar samen met een vriendje. Ik vond het heel leuk, maar ben er toen niet mee doorgegaan. Drie jaar later ging mijn zusje op pianoles en ben ik vol motivatie weer begonnen met gitaar. Ik wilde niet achterblijven in dit muzikale gezin!

Op dit moment heb ik 2 jaar gitaarles van meester Maxim en met hem is het elke week een feestje. Wanneer je een tof nummer wilt leren spelen, duikt hij er samen met jou helemaal in en helpt je tot je het kent. Het is natuurlijk niet altijd makkelijk, maar meester Maxim zegt dat je stapsgewijs beter wordt. Ik speel nu bijvoorbeeld solo’s waarvan ik een maand geleden niet had durven dromen dat ik ze zou kunnen.

Het is natuurlijk niet alleen een kwestie van een goede leraar hebben, ook oefenen is heel belangrijk. Ik oefen iedere dag. Ook speel ik al in een paar bandjes. Vanuit de muziekschool, maar ook op mijn middelbare school en in de kerk. En daar leer ik ook veel van. Bovendien is het superleuk om samen met anderen muziek te maken.

Twijfel je nog? Luister dan eens naar de muziek van mijn idolen: Jimi Hendrix, Eric Clapton of Joe Satriani. Of naar iets wat je zelf cool vindt om te horen. Met oefening en een goede leraar kun je alles leren spelen!

Ole Nuijten

Deel deze informatie