Hanna4

Interview met Hanna van Dalen

Hanna van Dalen, een 13-jarige leerling, heeft haar passie voor muziek ontdekt bij Muziek@Maassluis. Afkomstig uit een muzikaal gezin, begon ze op haar achtste met het bespelen van de dwarsfluit na een bezoek aan de Open Dag van Muziek@Maassluis. Tijdens dit evenement had ze de kans om diverse instrumenten uit te proberen. Ze wilde een ander instrument dan de klarinet en de saxofoon, omdat haar ouders die instrumenten al bespelen. De dwarsfluit vond ze direct een leuk en vrolijk instrument en heeft als voordeel dat ze later deel kan nemen aan de Maassluise Harmonie.

Hanna krijgt wekelijks les van Ellen van den Berg. Ze geniet enorm van haar lessen en oefent dagelijks een half uur. Het leukste vindt Hanna om op te treden, zoals bijvoorbeeld aan het einde van het seizoen als Ellen een optreden organiseert samen met haar fluitleerlingen. Onlangs behaalde Hanna haar A-diploma, waar ze trots op is. Als lid van de Talentklas krijgt ze nu 20 minuten extra les, wat haar de kans biedt om nieuwe aspecten van muziek verder te verkennen.

Hanna benadrukt dat ze simpelweg heel erg blij wordt van fluiten. Ook wordt ze er vrolijk van als het na lang studeren lukt om een liedje goed te spelen. Ze speelt vooral vrolijke liedjes, maar als je iets verdrietigs meemaakt kan het ook helpen om een droevig liedje te spelen. Hanna is vastbesloten om in de toekomst te blijven fluiten, samen met haar vriendinnen, haar ouders en later ook met de Maassluise Harmonie. Voor Hanna is muziek een bron van blijdschap en expressie die ze voor geen goud zou willen missen!

Deel deze informatie