Classic experience1

Classic Experience

Tijdens de week van de Cultuur organiseert Muziek@Maassluis van 13 t/m 17 juni voor leerlingen van de basisschool de Classic Experience.

Per ochtend komen ca. 100 kinderen vanaf de diverse basisscholen op bezoek bij Muziek@Maassluis in Theater Koningshof. Het programma start met een concert door onze docenten, waarna de kinderen uiteen gaan in vooraf ingedeelde groepen. Deze groepen volgen dan elk vier workshops van ong. 25 minuten bij de docenten die tijdens het concert gespeeld hebben. Dit betekent dat ze een heel gevarieerd programma voorgeschoteld krijgen waarin ze ook echt actief met de instrumenten aan de gang kunnen gaan.

En het instrumenten menu is rijk gevarieerd! Er komen wel acht verschillende instrumenten aan bod in even zoveel workshops. De instrumenten waarmee de kinderen gedurende een dagdeel mee kennismaken zijn de viool, cello, contrabas, hobo, trompet, hoorn, het orgel en zang. Omdat er maar 4 workshops passen in een morgen, kan er niet met alle instrumenten kennis gemaakt worden. Maar niet getreurd, wat er gemist is kan ingehaald worden tijdens de Open Dag die op zaterdag 18 juni zal plaatsvinden in Theater Koningshof. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur zitten maar liefst 18 docenten met de verschillende muziek instrumenten klaar jong en oud kennis te laten maken met de mogelijkheden die Muziek@Maassluis biedt aan instrumentaal onderwijs. Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan vooral even kijken en luisteren!