Ellen-2

Ellen van den Berg in de spotlight!

Even voorstellen: mijn naam is Ellen van den Berg. Al heel wat jaartjes geef ik met veel plezier fluitles. Dit doe ik met vrolijke energie, kleurrijke vakkennis en een aanstekelijke dosis enthousiasme. Ik ben een allround musicus wat ik met passie en lef uitdraag en deel! De dwarsfluit is werkelijk een fantastisch instrument. Met z’n heldere en lyrische klank verovert de fluit ieders hart. En het oog wil natuurlijk ook wat: de fluit pronkt prachtig glimmend van zilver, goud of hout heel dwars naar rechts. De beginner van jong tot wat ouder is dan ook vaak gecharmeerd van de eerste heldere tonen die klinken. En als je eenmaal fluit speelt is het een fijne ‘verslaving’. Als de toon en techniek gaan groeien en bloeien wordt het steeds interessanter om goed bestudeerd van allerlei soorten muziek te spelen. Velen gaan samenspelen in een ensemble, orkest of zelfs een bandje. Alle muziekstijlen zijn dan ook mogelijk op de fluit.

De gevorderde (volwassen) fluitist weet hier natuurlijk alles van. Fluiten is een heerlijke hobby. De fase dat het steeds meer lukt om die ene melodische frase spat zuiver of dat loopje technisch gaaf te spelen is telkens een geweldige uitdaging. En je blijft leergierig naar meer, anders, sneller of mooier.
Maar momenteel is het misschien lastig om als orkestfluitist de fluit in je eentje te pakken en gemotiveerd te studeren nu je orkest of ensemble wegens de corona omstandigheden niet of anders repeteert? Dan is dit de tijd om je fluit-skills te verbeteren. Om eindelijk eens echt je techniek, intonatie, adem, interpretatie, houding of toonvorming op te poetsen!

Wat natuurlijk ook mogelijk is voor herintreders om de fluit weer op te pakken nadat ie jaren stoffig op zolder of in de kast heeft gelegen. Wie weet wat er is blijven hangen en hoe fijn het is om weer muziek te maken. Ik zou je graag willen motiveren en inspireren in deze hernieuwde muzikale zoektocht.

En dat kan nu allemaal bij Muziek@Maassluis met een opfriscursus fluit!! Meld je nu aan voor gezellige en leerzame opfris-lessen zodat je straks weer helemaal fris en fluitig kan shinen met jouw verbeterde fluitkunsten!

Tot fluits!

Deel deze informatie