JIM BRINKMAN

JIM BRINKMAN

Ik ben Jim Brinkman, een saxofonist en docent die in 2020 zijn diploma heeft behaald aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Naast mijn werk als docent ben ik actief in diverse ensembles en verenigingen, waaronder Het Westland Saxofoon Orkest, saxofoon ensemble Funky Fingers, en de Pius X Bigband in Poeldijk.

In mijn lessen leg ik een sterke nadruk op het opbouwen van een solide basis. Hierdoor leer je niet alleen je instrument goed kennen en beheersen, maar kun je ook met plezier en overtuiging de muziek spelen die jou aanspreekt. Tijdens de lessen behandelen we verschillende muzikale aspecten, zoals het spelen van bladmuziek, muziektheorie, ritme, dynamiek, expressie en improvisatie.

Naast de individuele ontwikkeling besteed ik ook veel aandacht aan samenspel, variërend van duetten en trio’s tot kwartetten en grotere groepen. Mijn achtergrond is klassiek, maar ik heb ervaring in diverse muziekgenres en stijlen, waaronder jazz, blues, pop en funk. De lessen worden afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Ik geef les aan zowel beginners als gevorderde saxofonisten van alle leeftijden.