Muziekland

Muziekland

Voor de kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool bieden wij de cursus Muziekland aan. Het is een speelse en zintuiglijke cursus die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Er is aandacht voor thema’s, liedjes en muziek uit eigen land en af en toe maken we zelfs een uitstapje over de grens. We zingen en spelen op eenvoudige slaginstrumenten. We luisteren naar muziek en we gaan lekker bewegen.

In de muzieklessen wordt gezongen (nieuwe liedjes geleerd), bewogen op muziek, op (slag) instrumenten gespeeld, naar muziek geluisterd (met speciale opdrachten) en muziek gelezen. Het (slag)instrumentarium waarop de kinderen mogen spelen is heel divers; trommels, schellenramen, ritmestokjes/claves, klankstaven, tafelbellen, boomwhackers, klokkenspelen en xylofoons. Veel muzikale werkvormen worden in spelvorm aangeboden.

Door mee te doen aan deze cursus ontwikkelt uw kind zijn/haar gevoel voor ritme. Er wordt gewerkt aan ritmische-, melodische- en harmonische vorming. De creatieve en sociale ontwikkeling wordt op een mooie en vooral leuke manier gestimuleerd!

De lessen staan onder enthousiaste leiding van meester Ton.

Duur:
20 lessen van 35 minuten.
Prijs: 
€ 85,-
Voor wie:
Kinderen uit groep 1 en 2
Wanneer: 
Op woensdagmiddag vanaf de 2e week na de herfstvakantie
Tijd: 
14.30 – 15.05 uur (nog onder voorbehoud)
Waar: 
Theater Koningshof, Maassluis (Zaal Bach)