Nieuw contrabas (Facebook-bericht)

Nieuw bij M@M: De Contrabas!

Jawel! Er zijn nu ook contrabaslessen te volgen bij Muziek@Maassluis! We zijn heel blij dat Krystyna Kulisiewicz, afgelopen zomer afgestudeerd bij Codarts in Rotterdam, het docententeam van Muziek@Maassluis komt versterken met haar lessen voor de contrabas.

Contrabassen staan bijna nooit in de spotlight. Het is het soort instrument wat je niet altijd opmerkt maar waar je toch niet zonder kunt! Een orkest zonder contrabassen is onstabiel, want de contrabassen zijn namelijk de basis waarop de monumentale harmonische klank van het hele orkest is opgebouwd.

En een contrabas is niet alleen een orkestinstrument! Het wordt vaak gebruikt in jazzensembles, waarin het een enorm belangrijke rol heeft. En dan niet alleen de harmonische rol maar ook de ritmische. Een volksinstrument kan het ook zijn – denk maar aan de country bands uit de VS of aan de klezmer muziek.

Wat denk je? Is de contrabas misschien wat voor jou en heb je zin in een avontuur? Krystyna Kulisiewicz laat je graag kennismaken met dit bijzondere instrument. Klik hier voor meer info over de contrabas.

Deel deze informatie